Království lesních strážců

Chata Nivy, Vsetín-Janišov 

  • 5. - 12. 7. 2014              

Pobyt motivovaný stejnojmennou pohádkou byl určen dětem ve věku od pěti do deseti let a  byl nabídnut také rodinám s dětmi v pěstounské péči. Děti hrály hry  a mohly plnit úkoly, aby zachránily svou královnu a společně přemohly zlé bažiňáky. Dny plné her pod vedením Kateřiny Segečové strávily v příjemném prostředí Vsetínských vrchů, na hřišti u chaty, v blízkém lese a nevadil ani déšť, vyhrát si i v nepříznivém počasí  umožnily prostory chaty.

Zpestřením byl také doprovodný program, který dětem na jedno odpoledne zajistila skupina Post Mortem (zabývá se historií, šermem a „dřevárnami“), další  odpoledne si děti vyzkoušely sjet lanovou dráhu a v horolezeckém postroji  vyšplhat do koruny stromu, na závěrečné  hodiny před odjezdem připravili naši kamarádi a  kolegové Martin Chovanec a David Šrubař program s muzikoterapií.

Bažiňáci, tak jako špatná nálada, neměli během celého týdne šanci, společně se nám podařilo zachránit královnu a domů jsme si odvezli spoustu hezkých zážitků. (fotografie naleznete zde)

Království lesních strážců 2014